Sängram för enkelsäng (90, 120 och 140 cm)

Sängramar för enkelsängar är väldigt snyggt och även väldigt praktiskt. Speciellt för mindre enkelsängar så är det mycket vanligare med sängramar än vad det är med sänggavel. Och man bör ha något av det om man vill skydda väggen samtidigt som det såklart bidrar till att det är snyggare.

Butiker

Hos de butiker vi listar här på sidan så finns det flera modeller av sängramar för så väl 90 som 120 och 140 cm. Är man på jakt efter en snygg sänggavel men vill undvika att betala överpriser så bör man spana in utbudet hos butikerna som har en tendens att pressa priserna.

Idag är det dessutom så enkelt och smidigt att handla online att du inte bör förbise möjligheten. Om inte annat kan du använda butikerna som inspiration på vad du är ute efter.

Till butikerna

Sängram för 90 cm

Enkelsängar som är 90 cm räknas ofta till de minsta enkelsängarna för vuxna. Det förekommer sängar med 80 cm i bredd men dessa är ganska ovanliga. För denna bredd finns det en handfull sängramar att välja mellan och det förekommer även sängramar för dubbelsängar som även går att välja med samma utseende ner till 90 cm.

Sängram för 120 cm

Enkelsängar som är 120 cm breda räknas ofta till de större enkelsängarna och listas även som King Single. Bredden gör att de flesta vuxna har tillräckligt mycket yta att röra sig och vända sig under nattens gång och varför just denna bredd är bland den vanligaste hos enkelsängarna.

Sängramar till 120 cm är inte så svårt att hitta och hos butikerna vi listar hittar du flera modeller. Här finns det även möjlighet att kombinera design på olika storlekar om du vill köpa sängramar till flera rum. Det kan vara rätt snyggt med enhetligt utseende på sängramarna om du t.ex. har en stuga med flera rum.

Sängram för 140 cm

Sängar med en bredd på 140 cm kan räknas som väldigt stora enkelsängar med bra möjligheter att då och då sova två normalstora personer i samma säng. 140 cm är kanske inte optimalt även om det i vissa fall räknas som en dubbelsäng.

Det finns en hel del sängramar att välja mellan på 140 cm men eftersom det tveklöst inte tillhör de absolut vanligaste storlekarna så kan det vara ett något mer begränsat utbud. På modeller.

Kommentarer inaktiverade.