Sängram för dubbelsäng (160 och 180 cm)

Att köpa sängramar för dubbelsäng är väldigt vanligt och är ett snyggt sätt att inreda en del av sovrummet på. Det finns en hel del snygga sänggavlar att välja mellan för dubbelsängar och du bör även spana in inspirationssidan som tydligt visar flera bra exempel på detta.

Dubbelsängar har traditionellt sätt en bredd på antingen 160 eller 180 cm i bredd. Du hittar flera bra sängramar för båda storlekarna i butikerna.

Butiker – Köp online

Om du vill ha tillgång till ett bra utbud av sängramar så ska du överväga att handla din sängram online. Det har blivit så enkelt att handla online och med bra information, högupplösta bilder, fria returer så är det inte konstigt att många väljer att göra så idag. Butikerna vi listar erbjuder leverans hem till dörren vilket gör köpet ännu mer smidigt.

Till butikerna

Sängram för 180 cm (King Size)

Dubbelsängar med 180 cm i bredd anses av många vara den traditionella storleken på dubbelsängar och är förmodligen även den mest vanliga storleken i Sverige. För sängar med 180 cm i bredd så finns det ett stort utbud av härliga sängramar som lyfter inlevelsen i sovrummet.

En del sängramar kan vara lite bredare än andra och eftersom madrassen ska få plats in är det inte ovanligt att sängramarna är ca 200 cm breda. Men det finns olika varianter här och det kan vara bra att mäta om man är osäker på om det får plats.

Sängram för 160 cm (Queen Size)

Dubbelsängar med 160 cm i bredd är också väldigt vanliga i svenska hem och även här finns det en hel del sängramar att välja mellan. De butiker vi listar på sidan har en mängd varianter att välja mellan så du borde kunna hitta en bra modell för dig.

Var noga med att säkerställa måtten på sängramen eftersom den kommer vara större än bäddytan för sängen. En normal 160-säng har måtten 160×200 cm. Med sängram kan du räkna på ytterligare och det kan vara ganska mycket med vissa sängramar.

Förvaring och tillbehör

Förvaring till dubbelsängar i form av lådor hör inte till det vanligaste men det förekommer alternativ för vissa modeller där förvaringslådorna säljs som tillval och är anpassade för en specifik sängram. Om du köper dem tillsammans med sängramen så kommer de matcha bra.

Kommentarer inaktiverade.